Sponsors: - Ilya Nijsters -- Van Gent-Wolfs-Knops notarissen -- Dhr. Dolman -

Gambia, flora en fauna

Het hoogste punt in Gambia bedraagt 40 meter. Hiermee is Gambia zelfs platter dan Nederland. De Gambia River loopt dwars door het land. De delta van deze rivier is vrij moerassig met mangrove begroeiing. Het noorden heeft een parkland savannelandschap met lange grassen, grote struiken en bomen. Ten zuiden van de rivier begint de bossavanne (grasland met groepen bomen). Gambia heeft een sub tropisch klimaat met een droog en regen seizoen. De regentijd duurt van half juni tot half oktober. De natste maanden zijn juli, augustus en september. Het droge seizoen duurt van oktober tot juni. Maart tot en met mei zijn de zonnigste maanden met zoín 10 uur zon per dag.

De vegetatie in Gambia is zeer verschillend en bestaat uit o.a. palmen, katoen- en kapokbomen, kolabomen, mahoniebomen, bamboe, mangrovebossen, baobabs, mangobomen en citrus bomen. Daarnaast vind je er lelies, orchideeŽn, olifantengras, hibiscus en kinineplant (waarvan het sap bescherming biedt tegen malaria).

Voor vogelliefhebbers is Gambia een paradijs. Er zijn inmiddels 450 soorten vogels geteld. De grote zoogdieren zijn uitgestorven, dus helaas is er geen mogelijkheid voor echte safariís. Wel zijn er krokodillen, nijlpaarden en apen te zien.
webmaster