Sponsors: - Ilya Nijsters -- Van Gent-Wolfs-Knops notarissen -- Dhr. Dolman -

Gambia, maatschappelijk

Iets meer dan een kwart van de bevolking heeft een school afgemaakt. Een vervolgopleiding zit er vaak niet in wat betekent dat op het platteland slechts 25% een vervolgopleiding gevolgd heeft. Er zijn zowel particuliere als overheidsscholen. Op beide scholen is het dragen van uniformen echter verplicht. Dit om onderscheid tussen rijke en arme kinderen minder zichtbaar te maken.

Sinds 26 april 1970 is Gambia een republiek met als staatshoofd een president die tegenwoordig democratisch gekozen wordt. De huidige president is Yaya Jammeh.

Het Internationaal Monetair Fonds publiceert elk jaar een lijst met de rijkste landen. Gambia staat op plaats 167 ( van de 180 landen). Dit betekent dus dat Gambia tot de armste landen ter wereld behoort en hulp goed kan gebruiken.

De vlag van Gambia bestaat uit een brede rode, blauwe en groene baan. Deze banen worden van elkaar gescheiden door twee smalle witte stroken. Elke kleur in de vlag heeft een betekenis. De rode strook symboliseert de zon. De blauwe strook staat voor de River Gambia en de groen staat voor hun agricultuur. De witte stroken staan voor vrede die al jaren heerst in Gambia ondanks de verschillende stammen en religies.
webmaster