Sponsors: - Ilya Nijsters -- Van Gent-Wolfs-Knops notarissen -- Dhr. Dolman -

Nieuws


Welkom op onze site.

Op deze pagina zullen we iedereen op de hoogte houden van de laatste stand van zaken. Kom dus regelmatig terug om niets te missen.


Groot gebaarFebruari 2009
Mevr. Luyten heeft bij haar afscheid van haar oude werkgever geen kado's in ontvangst genomen! Samen met haar vertrekkende collega heeft ze het geld dat ze ontvingen aan UNAIT gedoneerd. Wat een groot gebaar. Bedankt!
Door: Ilona
Alpha en Baboucarr naar school!6 juli 2008
Terug naar de basis! Alpha (12) en Baboucarr (17) volgen een houtbewerking/meubelmakers opleiding. Alphas vader is overleden en zijn moeder is vertrokken naar Sierra Leone. Baboucarr heeft beide ouders nog, maar is al sinds zijn 6e woonachtig bij Omar.
Omar Jallow leidt dit parktijkgerichte project met hart en ziel. Hij is tevens volledig opgeleid allround timmerman. Naast de opleiding wordt ook kost en inwoning van de jongens betaald, aangezien ze beiden intern verblijven. Indien 1 van de jongens meer aankan, zal later in het traject bekeken worden of hij naar ander onderwijs kan doorstromen.
Door: Ilona
Website26-06-2008
De afgelopen maanden is Dhr. Dolman geheel op vrijwillige basis druk bezig geweest met de vertaling van de website in het engels. Op korte termijn zullen we dit kunnen bewonderen op de website. Bedankt hiervoor!
Door: Ilona
Scholieren en studenten naar school22 september 2007
Eind augustus hebben 4 scholieren en 5 studenten respectievelijk hun middelbare school en studie kunnen vervolgen en zijn er 2 studenten gestart met hun beroepslopleiding dankzij de sponsoring van UNAIT!
Door: Moniek
Grote opbrengst Flair Fund Veiling!6 augustus 2007
Afgelopen week heeft Flair het bedrag dat de door hen georganiseerde kunstveiling heeft opgeleverd aan ons overgemaakt! Wij zijn zeer tevreden en kunnen hier weer heel veel goed werk van gaan verrichten. Iedereen die heeft geboden op de kunstwerken via Ebay, Thanks!!
Door: Moniek
Scholen bezocht23 mei 2007
In de eerste week van ons verblijf in Gambia hebben wij de Universiteit en de beroepsopleidingen bezocht waar de door UNAIT gesponsorde studenten hun opleiding volgen. Op elke school hebben we contact gehad met de afdelingshoofden van de betreffende opleidingen en afspraken gemaakt omtrent kosten, betalingen en nieuwe aanmeldingen. Op onderstaande foto de beroepslopleiding GTTI, waar veel van onze studenten studeren.
Door: Ilona en Moniek


Meeting studenten Gambia25 mei 2007
We hebben verschillende ontmoetingen gehad met de studenten. Zowel de studenten die reeds afgestudeerd zijn als de studenten die momenteel gesponsord worden door UNAIT of nog op de wachtlijst staan. Zes reeds afgestudeerde studenten lieten vol trots hun diploma zien. Twee van hen zijn voornemens een vervolgopleiding te gaan doen als zij opnieuw sponsoring kunnen ontvangen. De studenten die nu gesponsord worden waren zeer dankbaar dat mensen in Nederland hun toekomst financieel ondersteunen. De wachtlijststudenten waren nog steeds gemotiveerd en kunnen niet wachten om hun studie te starten of te vervolgen. Nabiha en Malick staan op onderstaande foto, zij zijn inmiddels afgestudeerd. Nabiha werkt op de universiteit, zij ondersteunt docenten, Malick is nog op zoek naar werk.
Door: Ilona en Moniek


Meeting UNAIT Gambia15 december 2006
Moniek en ik hebben op 10 december een zeer produktieve meeting gehad met Kebba Manneh. Kebba heeft dhr. Mama Manneh voorgesteld om UNAIT te versterken. Zij zullen samen de afdeling UNAIT Gambia voor hun rekening gaan nemen. Mama Manneh is voorzitter en Kebba is secretaris. Daarnaast zullen 2 studenten aangesteld worden die praktische zaken gaan uitvoeren.
Door: Ilona


Vertrek Amsterdam Dakar Challenge12 december 2006
Op 18 november is Ilona vertrokken op weg naar Gambia. Vanuit Spanje via Marokko, MauretaniŽ, Sahara en Senegal is zij na 2Ĺ week aangekomen in Banjul. Ik was al in Gambia dus na aankomst konden wij samen voor de Stichting aan de slag!
Door: Moniek
Rice huller9 juli 2006
De rice huller is inmiddels aangeschaft en in gebruik. Kambengo Nederland heeft zorg gedragen voor de aanschaf van de graanmolen. Er is zowel een mannelijke als vrouwelijke molenaar aangesteld.
Door: Ilona Stevelmans


Start eerste studenten8 juli 2006
Per direct zijn de eerste 4 studenten gestart met hun opleiding. De studenten zijn geselecteerd door Kambengo Brufut en konden om financiele redenen hun opleiding niet meer vervolgen. UNAIT draagt nu zorg voor de volledige betaling van deze opleidingen.
Door: Ilona Stevelmans
Reis Gambia7 juni 2006
Ilona is net terug van een bezoekje aan Gambia. Samen met Kebba Manneh (Kambengo Brufut) heeft zij alle projecten bezocht die zich momenteel in Brufut afspelen. Tevens is doorgesproken welke projecten nog steun nodig hebben en waarbij UNAIT gaat kijken welk aandeel ze hierin kunnen hebben.
Door: Ilona Stevelmans


Radio Parkstad8 januari 2006
Naar aanleiding van ons krantenartikel in het Limburgs Dagblad kregen we een uitnodiging van Radio Parkstad voor een interview. Ons eerst live optreden in de media. Een hele ervaring.
Door: Danny en Ilona


Graanmolen en rice huller15 december 2005
Ons eerste grote succes is behaald. In november 2005 is bij ons een verzoek van Kambengo Brufut binnen gekomen om te helpen bij de aanschaf van een nieuwe graanmolen en rice huller. Een sponsor die ons in het verleden ook geholpen heeft stelde 4.000,- euro ter beschikking voor de aanschaf hiervan.
Door: Danny en Ilona
webmaster