Sponsors: - Ilya Nijsters -- Van Gent-Wolfs-Knops notarissen -- Dhr. Dolman -

Ontstaan

Google

In 1998 reisden wij, Danny en Ilona Stevelmans, voor het eerst naar Gambia, ons totaal niet realiserend dat deze vakantie ervoor zou zorgen dat ons leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Het gevoel dat je thuiskomt, terwijl je er nog nooit geweest bent, is een vreemde gewaarwording. Vanaf dat moment was het duidelijk dat de mensen en het land ons niet los zouden laten. Hier moesten we iets mee gaan doen. Sinds die tijd hebben we allerlei kleine en grotere projecten gedaan. Dit gaat van het verstrekken van kleding tot het opzetten van een videotheek en telecenter. Een ander project was de operatie van Omar, een jongetje van 5 jaar die door ernstige brandwonden steeds beperkter werd in zijn bewegingsvrijheid. Een operatie kon helaas niet in Gambia uitgevoerd worden. Met behulp van sponsors hebben we het voor elkaar gekregen dat Omar in Ghana geopereerd kon worden. Samen met zijn moeder is Ilona naar Ghana gereisd en door een geslaagde operatie kan hij inmiddels weer vrolijk rondrennen net als zijn leeftijdsgenootjes.

Na de projecten van de afgelopen jaren en de huidige situatie in de wereld vonden we het tijd om iets structureels te gaan doen. Met een goede organisatie, een goed plan Ún samenwerking kan er een verschil gemaakt worden, met een start in Gambia. In augustus 2005 is het werkelijkheid: Stichting UNAIT is geboren.

Edrissa Sonko (onze ambassadeur)Wij hebben Edrissa voor het eerst ontmoet toen hij ging spelen bij Roda JC in Kerkrade. In de loop der jaren hebben we hem leren kennen als iemand die leeft voor zijn sport maar die daarnaast zijn "roots" zeker niet vergeten is. Doordat we ook wederzijdse vrienden hebben zowel hier als in Gambia, hebben we altijd contact gehouden. Bij het oprichten van UNAIT hebben we Edy ingelicht over onze plannen. Hij was hier direct enthousiast over en wilde zich graag aan onze stichting verbinden. Edrissa voeltbalt inmiddels niet meer bij Roda JC maar bij een club in Griekenland. Hij blijft wel onze ambassadeur.

     webmaster